A PONTOS NYAKÖRVMÉRET MEGHATÁROZÁSA

A nyakörvek kiterített hossza eltér a becsatolt állapot belső kerületének hosszától. Minél vastagabb egy nyakörv, annál nagyobb a különbség. Paracord nyakörvek esetében ez 3-7 cm is lehet. Így egy meglévő nyakörved hosszának lemérése hibás információt fog adni!

Nem állítható, fémcsatos kivitel esetén:

Ezért nagyon fontos, hogy kutyusod nyakán végezd a mérést egy rugalmas cm szalag (szabó mérőszalag) segítségével. A kutyus pontos nyakméretéhez képest, annyit hagyj rá, hogy kényelmes legyen a kutyusodnak. Az általad megadott hosszt én +/- 5 mm pontossággal készítem el. Ekkora lesz a nyakörv becsatolt állapotban.

Ha nincs cm szalagod otthon: Ebben az esetben megteszi egy vékony szalag, fonál vagy hasonló, aminek nincs vastagsága. Majd ezt már le tudod mérni egy fém mérőszalagon is. 

Félfojtó kivitel esetén:

Ebben az esetben 2 adatra van szükség a megfelelő nyakörv elkészítéséhez. A félfojtó nyakörvek nem szétnyithatóak, így az ilyen típusú nyakörvet a kutya fején át kell húzni. 

1) Ezért az egyik méret, amire szükség lesz, az a méret, amit át tudsz húzni a kutya fején, és kényelmesen le is tudsz róla venni. Ez a méret lesz a nyakörv kifeszített állapotában a legnagyobb mérete.

2) A másik méret az a legkisebb méret, aminél nem lesz kisebb a nyakörv megfeszített állapotban (pl. amikor a kutya húz). Ennek pontos meghatározásával kialakítható, hogy mennyire szorítja meg a kutyus nyakát megfeszült állapotban.  Mérésnél ugyanúgy a fent leírt elveket használd. 

Ha további kérdésed lenne, keress bizalommal, és segítek!